Over Mij

Ik groeide op in een groot en nuchter West-Vlaams arbeidersgezin en leerde dat je best doen, hard werken en vooral geen onzin uitkramen belangrijk was om te slagen in het leven.

Meer dan 30 jaar werkte ik als klassiek opgeleid hulpverlener (Bachelor Maatschappelijk Werk en Lichaamsgericht psychotherapeut in evidence based sectoren (als jongerenbegeleider in het gewone onderwijssysteem en daarnaast als (erkend) psychotherapeute in een klassieke groepspraktijk.

Echter al die tijd voelde ik een zeker ‘gemis’.

Van jongs af aan was ik geconnecteerd met een ‘allesoverstijgend Veld’ en voelde ik veel Liefde en wijsheid in mij die ik met de wereld rondom mij wou delen. Maar ik hield mij in, uit angst om niet au serieux genomen te worden. Toen ik als kind mijn waarheid sprak werd er met mij gelachen. Dus ging ik ervan uit dat ik onzin uitkraamde.

Bijgevolg deed ik als hypersensitief kind (en later ook als volwassene) enorm mijn best om ‘normaal’ te zijn en erbij te horen. Immers, ik wou graag gezien worden, niemand ontgoochelen en vooral, ik wou ‘slagen in het leven’.

Tot ik op mijn 52ste, na meerdere burnouts en een bore out zo ver verwijderd was geraakt van mezelf en mijn Essentie, dat de weg terug de enige optie was.

Meer dan 30 jaar intensief persoonlijk werk hebben mij gebracht waar ik nu sta.

Van levensworstelaar naar levenskunstenaar

Vanuit alles wat het leven me de voorbije 30 jaar heeft geleerd sla ik nu een brug tussen Hemel en Aarde. Dit betekent dat ik in mijn Zielswerk waardevolle inzichten uit mijn evidence based opleidingen combineer met wijsheid uit mijn eigen diep doorleefd transformatieproces. Dit alles gekoppeld aan het overstijgende veld van Liefde, het Universum, de Bron, de Kosmos, … hoe je het ook noemen wil. Een veld waar we allemaal mee verbonden zijn en een verbinding die we allemaal weer ‘open’ kunnen maken.

Ik ben erin geslaagd om mezelf te transformeren van een doorwinterd levensworstelaar naar een bezield levenskunstenaar.

Van hieruit kies ik élke dag opnieuw om mijn Hemel op Aarde te creëren en daadwerkelijk bij te dragen aan het bouwen van een Nieuwe Wereld en daarmee aan heling van onze Moeder Aarde.

Het is mijn grootste passie om alles wat het leven me, doorheen dit intense transformatieproces heeft geleerd, aan jou door te geven. Mijn inzichten en wijsheid deel ik graag met wie klaar is om zelf deze transformatie te maken.

Vrouw, Partner en Mama

Ik ben op de eerste plaats Vrouw pur sang. Bijgevolg aarzel ik niet om vanuit mijn kwetsbaarheid én kracht te delen met andere Vrouwen omtrent alle aspecten van Vrouw-Zijn. 

Daarbij ga ik geen enkel thema uit de weg. Ik hou ervan om onderwerpen  waar nog een zweem van taboe rond hangt (spiritualiteit, sexualiteit, open relaties…) bespreekbaar te maken.

Al meer dan 30 jaar ben ik gehuwd met mijn rots in de branding. Ook al zijn we best heel verschillende mensen en ben ik vaak tegen hem aangebotst, nu kan ik het vooral zien als: we zijn heel complementair. Een ‘Ying en Yang huwelijk, weet je wel. 😉 Met de jaren groeien we nog alsmaar dichter naar elkaar toe. Uiteindelijk, ben ik het die dichter bij m’n Ware Zelf kom, wat zich uiteraard spiegelt in mijn relatie.

Op het raakvlak van onze verschillen is een tijdje terug ‘Waar de Hemel de Aarde kust’ (lees meer) ontstaan. Hier brengen we onze talenten samen en laten we mensen genieten van zowel Hemelse als Aardse geneugten.

Ik ben fiere mama van 2, ondertussen volwassen kinderen, elk op hun eigen manier heel getalenteerd. Voor mij zijn zij geschenken uit de Hemel. Samen met mijn partner vormen zij mijn grootste spiegels en helpen zij mij dag in dag uit om in alle aspecten van mijn Vrouw-Zijn verder te groeien.