Het geheim van 30 jaar huwelijk?

30 jaar later … 😍

Het voorbije weekend vierden wij onze 30ste huwelijksverjaardag …

Mijn man, die het liefst ver weg blijft van de camera en al zeker van de sociale media, wou daar voor deze gelegenheid graag een uitzondering op maken. 😉 Onze 30ste huwelijksverjaardag viel precies in het weekend van de volle ‘oogst’ maan. Voor mij niet toevallig. 😉 Energetisch was dit de krachtigste volle maan van het jaar.

Het voelt alsof we nu ook echt de vruchten mogen gaan plukken van waar we als koppel doorheen zijn gegaan. En nee, het was geen pad dat over rozen liep. Wel integendeel. Omdat we 2 behoorlijk verschillende mensen zijn, met heel uiteenlopende passies en interesses zijn we heel vaak tegen elkaar aan gebotst. De legendarische Charlie Chaplin zegt het zo mooi: ‘Wees niet bang voor conflicten. Soms botsen zelfs sterren. Het is zo dat er nieuwe planeten ontstaan’ …

✨🌏✨Mijn man is een heel aardse man, een harde werker, een bourgondiër ook, die bijzonder goed kan genieten van alle aardse geneugten. Ik daarentegen voel me heel erg verbonden met ‘hierboven’, zoek in alles naar de diepere zin en betekenis, ben gepassioneerd door persoonlijke en spirituele groei en door gezonde en natuurlijke voeding. Best wel ‘uiteenlopend’ dus. 😉

Wat maakt dat wij na 30 jaar nog steeds samen zijn?!

Een grote portie Liefde en Vertrouwen (een diep innerlijk Weten eigenlijk) dat dit de weg is die wij als koppel samen te gaan hebben. Zeg maar een ‘Match made in Heaven’ tussen onze Zielen 😉 Maar vooral, we hebben geleerd elkaars anders-zijn, meer nog, elkaars ‘eigen-wijs-heid’ te respecteren en we geven elkaar voldoende ruimte om elk ons eigen ding te doen. 🙏

Doorheen al die jaren zijn we stap voor stap naar elkaar toegegroeid. Waar ik me vaak (door onze verschillen) onbegrepen heb gevoeld, voel ik nu hoe bijzonder aanvullend we zijn voor elkaar. 💏

Daar waar we ‘botsten’ spiegelde hij mij wat ik nog te leren had, (en omgekeerd), en waar ik nog niet in liefde en zachtheid was naar mezelf toe. Hij daagde mij uit om deze stukken aan te gaan en na al die jaren, voel ik zijn liefde en zachtheid als nooit tevoren. Om de heel eenvoudige reden dat ik die nu ook aan mezelf kan geven. 💖

Onze langdurige relatie heeft ons ontzettend geholpen om als mens te groeien. 🙏

En precies op de lijn waar onze tegenstellingen elkaar raken, (daar waar de hemelse regenboog de aarde raakt 😉) daar is ons gezamenlijk concept ontstaan: ‘Waar de Hemel de Aarde kust.’

In dit concept brengen we onze passies ✨💖✨ samen. In de gezelligheid van onze thuisplek, te midden de natuur van het prachtige Heuvelland, kunnen mensen terecht die willen genieten van mooie natuur, van persoonlijk en spiritueel groeien én van lekker en gezond eten. Dit kan bij mij individueel of in kleine groepjes, tijdens onze Events, die we elk seizoen plannen. In augustus hadden we onze try-out en die was bijzonder geslaagd. Wie erbij was, kan dit getuigen. 😉

Centraal in ons concept ‘Waar de Hemel de Aarde kust’ staat onze missie: Mensen terug in verbinding brengen met de natuur, met hun eigen Natuur en hen laten genieten van zowel Hemelse als Aardse geneugten. Precies daarin brengen wij onze talenten samen. 😋

De foto met de dubbele regenboog is genomen in onze achtertuin. Wie bij ons komt genieten, krijgt dit uitzicht (met of zonder regenboog ;-)) er zomaar bij! Net zoals wij in onze relatie langzaam en stap voor stap zijn gegroeid, laten we ook dit concept samen, langzaam verder groeien. We leven te midden de natuur en verbouwen er ook onze eigen groenten. Die natuur leert ons dat zij geen haast heeft en dat alles toch voor elkaar komt, als de tijd daar rijp voor is …

🌱En ondertussen gaan wij verder op ons pad, met heuvels en met dalen (precies zoals de mooie streek waarin wij wonen) 🙏, met regenbogen en met botsende sterren, maar bovenal bijzonder dankbaar voor wat wij doorheen dit alles van elkaar geleerd hebben! 😊🙏💖

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *