Waarom ik mijn spiritualiteit niet meer verloochen

Ik merk dat er alsmaar meer mensen zijn met een oprechte nieuwsgierigheid en een verlangen naar verdieping en spiritualiteit maar kost wat kost het woord ‘spiritualiteit’ niet graag in de mond nemen, omdat er nog altijd een lading van ‘zweverigheid’ aan gekoppeld is.

Omdat ik de laatste maanden heel erg word uitgenodigd om te gaan staan voor wie ik écht ben, kies ik zelf heel bewust om het woord ‘spiritualiteit’ en ‘spirit’ wél te gebruiken. Voor mij maakt het, samen met authenticiteit en vrijheid, deel uit van mijn basiswaarden. En ik heb lang genoeg verstoppertje gespeeld met mezelf. 😉

Dit is wie ik ben en waar ik voor sta: Vanuit spiritualiteit leven betekent voor mij leven vanuit mijn ‘spirit’, mijn kern, mijn ware aard, mijn pure Ziele-Zijn.

En als ik me inhoud om dit woord te gebruiken, dan voelt het voor mij alsof ik nog een deel van mijn puurheid, mijn ware Zijn niet durf te laten zien en, in alle eerlijkheid, dat heb ik lang genoeg gedaan. Ik ben hier ZO klaar mee!

Ik ben helemaal klaar om te zijn wie ik écht ben en om te gaan staan waar ik écht voor sta. Tijd om te gaan ‘risen en shinen’! 😉

En… als er hierdoor in mijn omgeving mensen afhaken omwille van de beladenheid van het woord spiritualiteit, dan is dit hun keuze. Dan betekent dit voor mij ook dat onze hart-en zielsenergie niet met elkaar resoneert en dat ik bijgevolg voor deze mensen niet echt van betekenis kan zijn en omgekeerd.

Ik zie het als een deel van mijn missie, om het zweverige imago dat rond deze prachtige waarde hangt, van zijn jasje te ontdoen. Omdat ik diep van binnen voel dat heel veel mensen hier klaar voor zijn en misschien wel aan het wachten op wie dit woord zonder schroom in de mond durft te nemen en er vanuit diep doorleefde ervaringen inhoud wil aan geven. Want wat is er meer aards dan wie je werkelijk bent, met beide voeten op deze aarde ‘neerzetten’?!

Vanuit mijn Zijn geloof ik dat dit delen belangrijk en betekenisvol is, precies omdat het een waardevolle bijdrage kan leveren aan de ‘shift’ die we met zijn allen dienen te maken om de oude wereld (die onze eigen verscheurde binnenwereld weerspiegelt) te transformeren naar een ‘nieuwe wereld’ en hiermee bij te dragen aan heling van onze Moeder Aarde.

In Liefde,

An 💖

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *